vrijdag 5 oktober 2012

CULTUUR: NADRUKKELIJK IN ONS BLIKVELD GEGRIFT


Al sinds 1988 maakte  BR cultuur tot een speerpunt van het gemeentelijk beleid, door investeringen in infrastructuur, samenwerking met verenigingen, adviesraden en de VZW KRANKHOEVE en de  kwalitatieve uitbouw van een cultuurdienst.

In de aflopende bestuursperiode gedijde cultuur in onze gemeente als nooit tevoren. Bonheiden –Rijmenam mag dan tot de kleinere gemeenten worden gerekend, op vlak van cultuur zijn wij dapper  als geen ander.

Onze nieuwe bibliotheek heeft haar start alvast niet gemist, en haalde gezwind de top 10 in de hitlijst van de Vlaamse bibliotheken. Onder tussen werd de gebruiksvriendelijkheid nog aanzienlijk verbeterd door de
installatie van het geautomatiseerde RFID – uitleensysteem.

In RIJMENAM werd de bestaande uitleenpost letterlijk omgetoverd tot een hippe stek voor de boekenminnende jeugd.Ons gemeenschapscentrum BLIKVELD scheert jaar na jaar hogere toppen. Het rijkelijk aanbod aan programma’s zorgde voor een nooit eerder geziene verkoop van 658 abonnementen en… 5578 tickets,
terwijl ook het heel diverse vormingspalet ieder jaar oude getrouwen verwelkomt en nieuwe gegadigden aantrekt. Ook het aanbod voor scholen oogst jaarna jaar heel wat lof.

BR wil uiteraard deze weg verder blijven bewandelen. Door gerichte investeringen in onze culturele
Infrastructuur. Door blijvende financiële en logistieke ondersteuning van VZW, cultuurraad en verenigingen. Door behoud van een goed uitgebouwde cultuurdienst. Door bijkomende participatie en inspraak van de verenigingen. Door meer interactie tussen ons gemeenschapscentrum en onze bibliotheek. Kortom, door cultuur te blijven ademen….!

Een cultureel getinte stem uitbrengen op 14 oktober 2012?  Dat kan…op BR!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.