vrijdag 6 december 2013

Even uw aandacht voor het DODENKRUISPUNT !

Beste Inwoners van Bonheiden Rijmenam, 
Graag hadden we willen reageren op de persberichten die de afgelopen dagen zijn verschenen aangaande opening rond punt op de grens Bonheiden/Putte en dit als grootste partij in Bonheiden namelijk BR.

Morgen zal het rond punt aan het einde van R6 worden geopend in aanwezigheid van de pers. Want er zou een einde komen aan de omleidingen en verkeersproblemen in de regio.
Als grootste partij (BR) en oppositie in Bonheiden zijn we hier niet voor uitgenodigd door het bestuur. Waarom ?? Mogelijk wil het bestuur vermijden dat de oppositie haar standpunt duidelijk maakt.

Hoe is het relaas echt !

Het rondpunt dat morgen wordt geopend heeft alle ingredienten om een dodenkruispunt te worden. Fietsers die vanuit Putte komen via de Putsesteenweg richting Mechelen zullen in de toekomst 2 maal het doorstromend verkeer dienen te kruisen. 1 maal voor het verkeer dat de R6 op wil en 1 Keer voor het verkeer dat van de R6 komt. Iedereen die de situatie kent op de Putsesteenweg zal kunnen beamen dat dit één van de drukste verkeersassen is in onze regio.  Deze verkeerstroom zal nog extreem toenemen in de toekomst omdat alle verkeer dat vroeger via Centrum Sint Katelijne Waver ging nu via R6 zal worden afgeleid.

Het huidige bestuur heeft nagelaten zijn verantwoordelijkheid hierin te nemen en heeft dit dossier niet opgevolgd zoals je zou kunnen verwachten van een degelijk gemeentebestuur. Nog tijdens de laatste gemeenteraad werd het gemeentebestuur hierover aangesproken en werd hen gevraagd welke stappen ze hebben ondernomen naar AWV of de diensten van Mevrouw Crevits die de bouwheer zijn van R6, om zich ervan te gewissen dat er een fietstunnel zou komen. Tot op heden heeft het gemeentebestuur GEEN ENKEL bewijs kenbaar overgemaakt. Is er misschien geen ????

Het is op zijn minst vreemd te noemen dat het huidige bestuur nu niet tevreden is over de rotonde terwijl ze  telkens werden uitgenodigd op de vergaderingen die AWV inrichten op zeer frequente basis. Waar was dan het bestuur en de verantwoordelijke schepenen ???
Alsook heeft dit bestuur in hun meerjarenplanning waarmee ze de laatste weken Bonheiden en Rijmenam afschuimen geen enkel budget hiervoor opgenomen of voorzien.

Het alternatief dat de burgemeester Laconiek naar voren bracht in de krant is dat ze alternatieve fietsroutes gaan uitwerken via oude baan. Ook dit geeft wederom een blijk van onrealisme en onkundigheid.
Welke fietser jong of oud zal kilometers rond rijden om naar hetzelfde eindpunt te komen.

Het huidige bestuur zal zich waarschijnlijk wederom wegsteken achter drogredenen en proberen dit te verhalen op het vorige bestuur maar daarom graag ook volgende info.

Het vorige bestuur heeft steeds geijverd voor een fietstunnel en was bereid  hiervoor ook budgetten vrij te maken.

Voor een bestuur dat continue ligt te roepen dat verkeersveiligheid  voor hun bevolking een prioriteit is, dan kunnen we enkel vaststellen dat bij de eerste kans ze hun ware gezicht laten zien.
Indien u verdere info of verduidelijking wenst kan u me steeds contacteren.

Rudi Withaegels
Woordvoerder BR
0475 93 93 43

Voorzitter BR
Karel Milis
0468 16 75 32

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.