maandag 11 juli 2016

Verkoop site Olmenlaan aan cvba Volkswoningen Duffel : inspraak van de buurtbewoners? dat zeker niet!.

Het bestuur van Bonheiden heeft steeds de mond vol van “communicatie, inspraak en overleg” en wat stellen we vast : als alles is goedgekeurd deelt men het mee aan de bevolking, maar er kan niets meer aan gedaan worden.
Dat is inspraak voor dit bestuur.
Op de OCMW raad van  27/6/2016 stelde BR voor om de plannen die men heeft met de Olmen site voor te leggen aan de bewoners rond deze site. Om ook hun mening eens te vragen en misschien interessante voorstellen te krijgen. Maar dat voorstel werd verworpen door NVA,Cd&V en Groen. “Het risico bestaat dat de plannen dan zouden moeten aangepast worden en dat het op de lange baan zou worden geschoven. En dat mag niet”.
Het is een project waar men al jaren mee bezig is, men heeft nu de beslissing genomen om te verkopen. BR vindt dat de omwonenden recht hebben op echte inspraak!
Het aantal sociale woningen zal van 12 naar 41 worden opgetrokken. Wat zal de inpakt zijn op de mobiliteit? Wanneer zal de bouw starten?  De site zal totaal veranderen. Veel vragen moeten nog concreet beantwoord worden en op papier gezet. Hier hebben de huidige bewoners misschien ook vragen bij.
De meerderheid heeft beslist dat men later alles zal meedelen aan de bevolking. Zonder overleg! Punt andere lijn. En iedereen moet gelukkig zijn !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.